Kutyakennel

2021. augusztus 05.

kutyakennel

A kutyakennel egy olyan építmény, amely egyszerre biztosít szabadságot a kutya számára, de közben korlátozza is a kutyák mozgásterét. Léteznek kertben elhelyezhető vagy akár lakásba telepíthető kennelek is a lakásban tartott kisállatoknak.

A kennelt jellemzően kutyáknál szokták használni, de előfordul nyulak vagy baromfik, szárnyasok esetében a kennel.

Kutyakennelek fajtái

Amikor kutyakennelt vásárlunk, akkor jó tudni, hogy az alábbi kennel típusok léteznek:

  • Fix kutyakennel
  • Mobil kutyakennel
  • Kültéri kutyakennel
  • Beltéri kutyakennel

Fix kutyakennel: kültéri használatra készülnek, elsősorban kertekbe vagy udvarra szokták telepíteni. A céljuk, hogy a kutyáknak menedéket biztosítsanak, de közben mégis megmaradjon a szabad mozgást lehetősége. A fix kennel lehet fedettek vagy nyitott tetejű, csak kerítésből álló. Fix kennelt egészen kis kutyák esetében és nagy testű állatoknál is lehet használni.

Mobil kennel: mobil kennelt kültérre és beltérre egyaránt szoktak használni. Ha fix helyen használuk, akkor bár mozgathatóak, szétszedhetőek, de úgy funkcionálnak mint egy fix kennel. De használhatjuk őket csak alkalomszerűen is. A mobil kennelek tulajdonsága, hogy könnyű őket összeállítani, emellett szállítani is lehet őket. Ezért előszeretettel viszik ezeket nyaralásra, kirándulásra, kiállításra vagy vásárokra is.

Beltéri kutyakennel: beltéri vagy szoba kennelt főleg a kis és közepes testű kutyáknál szoktak használni. Elsőként időszakos elkülönítésre, és nem állandó jelleggel. A kerítés magassága 0.6-1 m között van és területek 1-2 négyzetméter.

Kutyakennel előnye:

A kutyakennelt több okból és célból is használnak a gazdik.

  • A kutya a kennelben biztonságban érzi magát
  • A kennel körül a gyerekek bátran és nyugodtan játszhatnak
  • A kennelen kívüli értékek, bútorok, a gyep biztonságban van
  • A kennel mevédi az állatokat akár a külső veszélyektől, más állatoktól is

Kennel méret: mekkorát válasszunk?

Nem szükséges, hogy „minél nagyobb” kennelt vásároljunk, de arra mindig koncentráljunk hogy a nagy kennel nagyobb életteret és ezzel együtt nagyobb szabadságot is jelent a kutya számára. Törekedjünk arra, hogy elég helye legyen mozogni és játszani. A ketrec magasságát úgy válasszuk meg, hogy a kutya ne tudjon átmászni vagy átugrani rajta.

Ajánló

Ragyogóan a glamour elemeivel

Ragyogóan a glamour elemeivel

Ha olyan enteriőr vesz körül, vagy olyat látsz, ami igazából egy csodás szálloda belső terét juttatja eszedbe, akkor nagy valószínűséggel egy...

bővebben