Okosórával a természetbe

2024. május 16.

Az okosórák népszerűsége egyre nagyobb. Nagyon sokan választják ezt a készüléket akkor, ha sportolni szeretnének, legyen szó akár otthoni, edzőtermi vagy szabadtéri sportról. Számos lehetőségei közül azonban ez csak egy, érdemes tudni a többiről is. Lássuk!

Mire való egy okosóra?

A mobiltelefonunk egy kiváló kiegészítőjének tekinthetjük az okosórát. Azonban ennél is többről van szó, mivel számos nagyszerű szolgáltatást érhetünk el a segítségével. Mivel a csuklónkon viseljük, mérni lehet vele például a pulzusunkat, véroxigénszintünket, stb. A segítségével folyamatosan monitorozhatjuk az alvásunkat is, és egész nap tájékoztatást kapunk a testünkben észlelt változásokról. Már csak ezek miatt is nagyszerű szerkezetekről beszélhetünk! Nem véletlen, hogy olyan sok típus közül válogathatunk például a PC Aréna okosóra kínálatából.

Azonban ennél is többet tudnak ezek a termékek! Pillanatok alatt megtudhatjuk a legfrissebb híreket, a hívásainkat is fogadhatjuk rajtuk keresztül, és azt is látjuk rajtuk, ha e-mailt kaptunk. 

Nagyon sokan használják sportoláshoz őket, mert számos kiváló funkcióval rendelkeznek, gyakorlatilag egy mini edzőnk lehet a csuklónkra erősítve! Ráadásul a vízi sportok szerelmeseinek is kedveznek a gyártók, a legtöbb okosórát akár medencében is használhatjuk.

Egyes modellekkel még akár az otthoni okosotthon rendszerünket is irányíthatjuk, sőt az NFC segítségével még fizetésre is használhatjuk őket. Vannak olyan változatok, melyek a beépített érzékelőknek köszönhetően képesek gyorshívást indítani baleset esetén, így extrém esetben akár életmentő is lehet egy ilyen eszköz!

Emellett designban sem utolsó ez a kiegészítő. Gyakorlatilag minden öltözékkel jól mutat, sőt még önbizalmat is ad a viselőjének.

Okosórával a természetbe

A fent említett számos kiváló tulajdonság közül többnek is nagy hasznát vesszük, ha elindulunk például túrázni a természetbe, vagy egyszerűen kerékpáros vagy futó edzést végzünk, esetleg fel szeretnénk fedezni a tájat.

A sportoláshoz szükséges funkciók mellett jó, hogy beépített GPS is van az okosórákban, így könnyebben tudunk majd tájékozódni, amikor útnak indulunk. Így garantáltan nem fogunk eltévedni, és még folyamatosan nyomon is tudjuk követni azt, hogy miként reagál a testünk a testmozgásra. Nagyszerű kis kiegészítő lesz ez, melyet ha egyszer magunkkal viszünk, legközelebb garantáltan nem fogunk otthon felejteni!

Egy prémium okosóra típus, amit érdemes megnézni!

Számos gyártó beszállt már erre a piacra, köztük a legnagyobbak is. Ott van például az Apple Watch S9, amit nagyon fogunk szeretni, ha iPhone-unk van!

iOS operációs rendszer fut rajta, kétmagos CPU és négymagos Neural Engine dolgozik benne. A legerősebb fényben is jól látható a 2000 nites fényerőre képes kijelzője. Van benne NFC, GPS, véroxigénszint- és pulzusszámmérő, figyeli az elégetett kalóriát és az alvási ciklusunkat is.

Ahogy minden Apple terméket, így az okosórájukat is lenyűgöző design jellemzi. Ha erre esik a választásunk, garantáltan nem fogunk csalódni!

Ajánló