Nincs kedved főzni? Rendelj ételt, amivel időt és pénzt is spórolhatsz

2023. május 22.

étel házhozszállítás

Az utóbbi időben a hírek tele vannak az az alapvető élelmiszerek inflációjával, és lépten-nyomon azt tapasztaljuk, hogy az árak növekedése felborítja a napi költségvetést. Ezzel együtt pedig a szokásosnál is stresszesebbnek érezhetjük magunkat. Az élelmiszer viszont alapvető szükséglet. Emellett az egészséges ételek és kiegyensúlyozott táplálkozás a jó egészség alapkövei. Valamint az ételek fogyasztása mindennapi örömöt is jelentenek. Egy fárasztó nap végén a közösen eltöltött vacsorák minőségi időt biztosítanak a pároknak vagy akár az egész családnak.

Amikor viszont az élelmiszerárak így emelkednek, természetes, hogy olyan módszereket keresünk, amelyekkel gazdaságosabban élhetünk, miközben nem kell kompromisszumot kötni az ételek minőségével kapcsolatban. Az élelmiszeren való megtakarítással kapcsolatos legjobb stratégiák azonban gyakran nem azt eredményezik, amit elsőre várnánk.

étel házhozszállítás

A TAKARÉKOSKODÁSI TIPPEK REJTETT KÖLTSÉGEI

Nincs kétség afelől, hogy sok élelmiszer-megtakarítási tipp valóban működik, ha következetesen alkalmazzuk őket. A legtöbb ilyen lépést viszont már a boltba érkezés előtt meg kell tenni. Például, először meg kell nézni, hogy mi van már a kamrádban, és akkor nem vásárolsz meg olyat, amiből már három is van. Ha listát írsz és minden alkalommal tartod is magad hozzá,  akkor persze kisebb az esélye, hogy a kosaradat impulzusvásárlásokkal töltsd meg. És természetesen, ha összehasonlítod az árakat és túllépsz azokon a drága termékeken, amelyeket az élelmiszerboltok szemmagasságban helyeznek el, akkor találhatsz költségbarát alternatívákat.

Sajnos, ezeknek a tippeknek van egy közös jellemzőjük, ami nehézzé teszi őket: sok időt és odafigyelést igényelnek. Időbe telik a menük tervezése. Időt igényel egy hatékony bevásárlólista összeállítására. Időt kell szánni a boltok kínálatának átvizsgálására a legjobb árak megtalálásához. És idő kell arra is, hogy magát a bevásárlást és pakolást elintézze az ember. Gyakran pedig pont az elfoglalt embereknek és a dolgozó szülőknek annyi időt és energiát kellene szánni egy-egy bevásárlásra, hogy konkrétan több időt töltenek el ezzel a feladattal, mint amennyit spórolni tudnak az élelmiszerköltségen.

Illetve vannak olyan spórolási technikák is, amelyek korántsem olyan hatékonyak, mint gondolnánk. A nagy mennyiségben történő vásárlás nem mindig eredményez jelentős megtakarítást. Ilyenkor ugyanis nem csak azt kell ellenőrizni, hogy az egységköltség ténylegesen alacsonyabb-e nagy kiszerelés esetén, de azt is biztosítani kell, hogy mindent felhasználsz, amit megveszel. Az élelmiszerpazarlás jelentős láthatatlan terhet jelenthet egy háztartás költségvetésében. Hányszor dobtál ki megromlott gyümölcsöket és zöldségeket vagy elszáradt fűszernövényeket, mert többet vettél, mint amire szükséged volt? Hány üveg szósz ült a hűtőajtóban addig, amíg a szavatossági idejük le nem járt? Hányszor dobtál már ki érintetlenül alapanyagokat?

Az igazság az, hogy még a jól átgondolt takarékoskodási tippek is több frusztrációt tudnak okozni, mint amennyi megtakarítást eredményeznek. Főleg, ha az rövid a szűk keresztmetszet. Épp ezért tűnhet meglepőnek, de az ételkiszállítás jó válasz lehet, ha költséghatékony módot keresel az egészséges, finom ételek asztalra tételére, méghozzá stressz nélkül. Ráadásul ma már léteznek olyan szolgáltatók, amelyek promóciós kódok segítségével még kedvezőbb árakat tudnak biztosítani az ételrendeléshez.

AZ ÉTELKISZÁLLÍTÁS ELŐNYEI

Hogyan segíthet az ételkiszállítás abban, hogy jól étkezz pénzpazarlás nélkül? Itt van négy szempont, amit érdemes ismerni és tudni:

  1. Egészséges lehetőségek: ha igyekszel változatosan étkezni és kerülni akarod ugyanannak a néhány receptnek az állandó használatát, akkor kihívást jelenthet mindig más ételt az asztalra tenni. Főleg egy nehéz nap utáni este. Az ételházhozszállítás pedig pont ezt teszi egyszerűvé, és lehetőséget biztosít, hogy ne csak egészségesen, de változatosan is tudj étkezni. Ma már olyan ételeket is meg tudsz rendelni, amiket nem feltétlenül könnyű otthon elkészíteni.
  2. Választék: Szeretnél új ételeket és ízeket kipróbálni anélkül, hogy bonyolult, ismeretlen receptekbe kezdenél? Vagy kipróbálnád milyen egy más eljárással készült étel ugyanazokból az alapanyagokból? Az ételkiszállítás lehetőséget ad arra, hogy jelentősen bővítsd a palettát, mert számos konyha és étel közül tudsz választani.
  3. Adagkontroll: Ha figyelni akarsz arra, hogy mit eszel – legyen szó a testsúlyod kontrolljáról vagy valamilyen speciális étrendi szükségletekről -, akkor az ételkiszállítás segítségével nagyobb ellenőrzést tudsz biztosítani az adagok méretét illetően is. Mindezt pedig anélkül tudod megtenni, hogy feláldoznád az étkezésed változatosságát és minőségét.
  4. Költségmegtakarítás: Az ételkiszállítás valójában akár költséghatékonyabb is lehet, mint az otthoni főzés és bevásárlás. Ez kifejezetten igaz, hogyha valaki sok élelmiszert pazarol el, vagy gyakran kénytelen út közben és étteremben enni, mert annyira elfoglalt és állandó rohanásban van. Az ételkiszállítás segíthet előre tervezni az egészséges, finom vacsorákat feleslegesen nagy adagok, túlzásba vitt alapanyag felhasználás vagy irreális időigény nélkül.

Kifejezetten jó hír, hogy manapság már nem kell lemondani a minőségről és a kényelemről, hogyha megfelelően szeretnénk táplálkozni. Számos alternatíva létezik, akit igénybe lehet venni. Az egyik legismertebb házhozszállító cég a Wolt a hazai piacon, ahol több száz étterem kínálatából lehet választani, akár Wolt kupon segítségével is. Ezeknek a kuponoknak köszönhetően pedig mindig lehet találni egy-egy akciós, kedvezményes ajánlatot, amikkel tovább lehet színesíteni a házhoz rendelt ételek palettáját. Mindezt úgy, hogy közben még spórolni is tudunk. Ebben segít a Kuplio.hu weboldal is, ahol kedvezményes kuponokkal tudod megrendelni a kedvenc ételeidet. Akár a kanapén ülve.

Ajánló

Ragyogóan a glamour elemeivel

Ragyogóan a glamour elemeivel

Ha olyan enteriőr vesz körül, vagy olyat látsz, ami igazából egy csodás szálloda belső terét juttatja eszedbe, akkor nagy valószínűséggel egy...

bővebben