Mindenkivel előfordult már, hogy megkívánta a jégkrémet, fagylaltot, de sajnos abban a fránya dobozban pörköltet talált. A sóvárgás azonban nagy úr, de ahelyett, hogy azonnal futnánk a boltba, mi is elő tudjuk állítani saját magunknak a jégkrémet – és nem is kell sok minden hozzá!
A jégkrém nem csak nyáron nagy szám, bármikor megkívánhatunk egy finom, hideg desszertet, akkor viszont borzasztóan előnyös, ha tudunk otthon, magunknak gyártani. Szerencsére a Süss Velem Webáruházban jégkrémformákat és egyéb kellékeket is könnyen találunk, emellett szuper recepteket is.
Mire lesz szükségünk?
A házi jégkrém készítéséhez nem kell sok eszköz, így elég költséghatékony az előállítása. Nem lesz másra szükségünk, csak egy jégkrémformára, egy pálcikára (ami lehet bármilyen méretű, amekkora és amilyen formájú jégkrémet szeretnénk) és egy szilikon spatulára.
Az elkészítéshez még elengedhetetlen egy turmixgép vagy egy pici aprító, amivel gyorsan le tudjuk darálni a kiválasztott gyümölcsöket, hiszen nem jó, ha a fagylaltban hatalmas darabok maradnak. Persze, ha valaki pont ezt szereti, az csak picit turmixolja le a gyümölcsöt, hogy maradjanak benne nagyobb darabok.
Milyen gyümölcsből készítsük el?
A lehetőségeink végtelenek, ha magunknak gyártunk fagylaltot otthon – pont ezért éri meg a “macera”. A boltokban az adott ízekből válogathatsz, de ha Te találod ki, akkor kívánságaid szerint készítheted el a desszertet.
Nem hátrány, ha idény szerint választunk gyümölcsöt. Mivel tavasz eleje van, így még nem annyi a választék, mint mondjuk pár hónap múlva lesz, így jobban meg kell gondolnunk, mit veszünk. Most a tél végi, tavasz eleji gyümölcsök jöhetnek szóba, tehát a narancs, alma, gránátalma, bogyós gyümölcsök (például málna vagy szeder) vagy akár a kivi is.
Ha ezek közül egyiket sem szeretjük, akkor persze a boltban fellelhetőek az idényen kívüli gyümölcsök is, mint például a banán, a mangó, az ananász, a szőlő és az eper. Ez utóbbiból az egyik legkönnyebb fagylaltot gyártani, nem hiába az egyik alapíz az összes fagyinál.
Így készíthetünk házi epres fagyit
A gyümölcsökön és a technikai hozzávalókon kívül nem lesz másra szükségünk, csak tejre, tejszínre és mézre – vagy édesítőre, aki esetleg nem fogyaszthat cukrot. A friss eper helyett a fagyasztott is tökéletes erre a célra.
Ezután már csak össze kell önteni a hozzávalókat, összeturmixolni őket, majd beleönteni a pálcikával ellátott szilikon jégkrémformába. Ezt követően mehet is a hűtőbe, három óra múlva pedig már ehetjük is!
Ha tetszik ez az egyszerű recept, akkor érdemes ellátogatni a Süss Velem Webáruház honlapjára, hiszen rendszeresen kerülnek fel újabbnál újabbak. Emellett hasznos kellékeket is vásárolhatunk kedvező áron, amik már a legtöbb esetben másnapra megérkeznek, így nem kell sokáig sóvárognunk a finom, házi desszertek után.