Napjaink népszerű közlekedési eszközei, az elektromos rollerek

2024. január 16.

A kétkerekű közlekedési eszközök, úgy mint a biciklik és rollerek mindig is kedveltek voltak a gyerekek körében, de most, hogy az elektromos rollerek is betörtek a piacra, a felnőttek is előszeretettel használják ezt a sokrétű eszközt. Viszont ahogy a kerékpároknál, az elektromos rollerek között is számos típus létezik, így ahhoz, hogy örömünket leljük benne, meg kell találni a személyre szabott változatot.

Sokoldalú kihasználás

Ha megnézzük a BestMarkt webáruház elektromos roller választékát, láthatjuk, hogy kedvező tulajdonságai és a széles körű kínálat miatt sokoldalúvá válhat a mindennapi kihasználtsága. Az elmúlt években már egyre inkább népszerű lett és főleg a nagyvárosokban sokszor láthatunk már rollerrel korzózó felnőtteket.

A városi közlekedés mellett a munkába járás az a terület, ahol nagy és lényegi változást hozott, hiszen gyakran tapasztalhatjuk, hogy a reggel és a délutáni hazautazásnál mekkora forgalmi dugók szoktak kialakulni a személygépjármű forgalomban, ugyanakkor a tömegközlekedési eszközök pedig sokszor zsúfolásig tömve vannak.

Az elektromos rollerrel könnyedén ki lehet kerülni az autósokat, nem kell nyomorogni a buszokon, villamosokon, de vigyázni kell közben a gyalogosokra.

Hogyan válasszunk elektromos rollert?

Tudni kell, hogy mindegyik elektromos roller akkumulátorral működik, így annak teljesítménye fogja befolyásolni azt a menetidőt, amelyet meg tud tenni a kétkerekű. Általában mindegyik kb. 40 percet bír ki, de természetesen itt is vannak drágábbak, amelyek néhány órán át is tudnak üzemelni. Ha biztosak akarunk lenni benne, hogy sokáig hasznos társunk lesz az adott roller, akkor magas minőségűt válasszunk, amelynek a motorja is nagy teljesítménnyel bír.

A következő fontos szempont annak eldöntése, hogy ki vagy kik fogják használni azt a járművet. Ha csak egy személy, akkor az ő fizikai jellemzőit kell számba venni. Azonban ha többen is fogják a családtagok közül, akkor már egy univerzálisabb darab mellett kell dönteni, amely megfelel mindenki elvárásainak.

Amennyiben csak Ön használja a rollert, akkor a súly alapján jöhet a következő szűkítés, meg kell vizsgálni a jármű terhelhetőségét. Mindig adjon hozzá az Ön súlyához kb. 15-20 kg-ot, és olyan terhelhetőségű rollert keressen. Ha többen is fognak vele utazni, akkor mindig a legnehezebb súlyú embert kell figyelembe venni.

További kiválasztási szempontok

Hasonlóan a súlyhoz, a magasságot is ugyanúgy kell figyelembe venni, mindig a legmagasabb személyt. De nemcsak a felhasználó súlyával érdemes számolni, hanem magának a rollernek a súlyával is. Egy könnyebb darab könnyebben, rugalmasabban kezelhető és egyszerűbben tudjuk szállítani.

A szállításhoz további szempont, hogy összecsukható-e az adott roller. Ha fontos, hogy kis helyen elférjen és komfortosan tudjuk szállítani, akkor mindenképpen egy szétszedhető, kompakt változatot keressünk.

Ajánló

Ragyogóan a glamour elemeivel

Ragyogóan a glamour elemeivel

Ha olyan enteriőr vesz körül, vagy olyat látsz, ami igazából egy csodás szálloda belső terét juttatja eszedbe, akkor nagy valószínűséggel egy...

bővebben