Mutatunk egy biztonságos műanyagtípust, amibe akár élelmiszert is lehet csomagolni

2024. július 11.

A környezetvédelem egyre nagyobb szerepet kap világszerte, hiszen bolygónk megóvása közös ügyünk. A műanyag termékek rendkívül elterjedtek, de számos alternatív megoldással is találkozhatunk. Azonban azt is fontos szem előtt tartani, hogy műanyag és műanyag között is nagy különbségek lehetnek. 

Nem árt tisztában lenni vele, hogy vannak olyan műanyagok, amelyek újrafelhasználhatóak, míg más típusok inkább kerülendők. Egy bevásárlás során rengeteg műanyaggal térhetünk haza, a csomagoláson viszont mindig jelezve van, hogy mivel állunk szemben. 

A HDPE egy masszív szerkezetű műanyagfajta, ami egy nagy sűrűségű polietilén. Az Allinpackaging.hu műanyag flakonjainak számos fajtája ebből az anyagból készül. Mivel a HDPE ellenáll a kémiai anyagoknak, ezért biztonságosan tárolható benne akár élelmiszer is. 

Biztonságos műanyagként tartják számon

Mi készül ebből az anyagból? Akár játékok is, illetve sok különféle flakon. Mit lehet tárolni a belőle készült flakonokban? Kerülhet bele mosószer, öblítő, motorolaj, tisztítószer, kozmetikai szerek, mint például tusfürdő, sampon vagy balzsam. Előszeretettel használják tejes vagy gyümölcsleves flakonként is. 

Mivel teljesen biztonságos a használatuk, nem oldódik ki belőlük semmiféle káros anyag, ezért élelmiszerek tárolására is alkalmasak. A szállításról nem is beszélve, hiszen könnyű súlyuk miatt nagyon kedveltek ezek a típusok. 

Az üveggel szemben a HDPE nagyon ellenálló, nem törékeny, ráadásul sokkal könnyebb, így ideális a vásárlók számára is. Arról nem is beszélve, hogy nagy tételben még költséghatékonynak is bizonyul a szállítmányozásuk a forgalmazók és kereskedők számára, hiszen lényegesen kisebb súllyal rendelkeznek, mint például az üveg termékek. 

A HDPE flakonok előnyös tulajdonságai

Sokféle formába önthető a HDPE, ezért több területen is megállja a helyét. Az egyetlen olyan csomagolástípus, amely fogantyú és kifolyónyílás kialakítására is alkalmas. Ez lehetőséget nyújt a könnyű kezelésre és kiöntésre is. 

Ez a tulajdonság főleg akkor hasznos, amikor nagyobb mennyiségű folyadékot kell tárolni és kitölteni. A tej és a gyümölcslevek pont idetartoznak, tehát ezeknél gyakran használnak HDPE flakonokat.

Különféle méretekben és formákban kaphatók a HDPE flakonok az Allinpackaging.hu kínálatában, változatos kialakítási lehetőségeik vannak. A külső kupak és a garanciazár megakadályozzák a szivárgást, valamint frissen tartják a terméket is. 

Újrafelhasználhatóság és fenntarthatóság

Ezek a típusú műanyagok teljes egészében újrahasznosíthatók. Mivel a vásárlók is egyre tudatosabbak, folyamatosan egyre többen figyelnek a környezetvédelemre. Arra, hogy környezetbarát termékeket vásároljanak, ebbe a csomagolást is beleértve. A HDPE flakonok könnyen újraformálhatók más termékké is. 

Ez a termék sikerét nagyrészt annak is köszönheti, hogy lehetőséget nyújt az újrahasznosított anyagok ellátási láncba való integrálására.

Ajánló

Ragyogóan a glamour elemeivel

Ragyogóan a glamour elemeivel

Ha olyan enteriőr vesz körül, vagy olyat látsz, ami igazából egy csodás szálloda belső terét juttatja eszedbe, akkor nagy valószínűséggel egy...

bővebben