Legjobb kávéfőző otthonra

2023. május 08.

legjobb kávéfőző otthonra

Melyik a legjobb kávéfőző otthonra? Attól függ! Kávéfőzők ínyenceknek, hobbi baristáknak, és a tejeskávék szerelmeseinek is. Segítünk!

Mi alapján válassz kávéfőzőt otthonra?

 • Kávéfajta: Milyen kávéfajtát fogyasztunk szívesen? Ha például az eszpresszó a kedvenc kávénk, akkor olyan kávéfőzőt kell választani, amely lehetővé teszi az eszpresszó készítést.
 • Funkciók: Milyen funkciókat szeretnénk a kávéfőzőn? Például egyes kávéfőzőkben beépített tejkészítő is található, ami lehetővé teszi a különféle tej alapú italok, mint a cappuccino, latte vagy macchiato elkészítését is.
 • Méret: Mekkora kávéfőzőt szeretnénk otthonunkba? Ha kisebb hely áll rendelkezésünkre, akkor olyan kávéfőzőt érdemes választani, ami nem foglal nagy helyet.
 • Ár: Mennyit vagyunk hajlandóak költeni a kávéfőzőre? Az ár nagyban függ az adott kávéfőző típusától és a funkcióktól, amelyeket kínál.
 • Karbantartás: Milyen karbantartást igényel a kávéfőző? Ha szeretnénk, hogy az otthonunkban található kávéfőző hosszú élettartamú legyen, akkor olyan típust érdemes választani, amely könnyen karbantartható és tisztítható.
 • Design: Az otthonunk stílusához illeszkedő, esztétikus kávéfőzőt választhatunk, hogy az a konyhánk része is legyen.

A legjobb automata, darálós kávéfőző a háztartásba

Számos automata kávéfőzőt választhatunk otthonra, amikbe csak beleöntjük a szemes kávét, majd egy gombnyomásra varázslatos italt kapunk a géptől. Csak, hogy párat említsünk:

 • DeLonghi Magnifica S: Ez az automatikus kávéfőző az egyik legnépszerűbb a piacon, és számos funkciót kínál, mint például a beépített kávémalmot, a tejkészítőt és az egyszerű használatot. A gép előnye az is, hogy könnyen tisztítható és karbantartható.
 • Saeco Xelsis SM7580/00: Ez a kávéfőző az egyik legmagasabb minőségű automatikus kávéfőző, amely számos egyedi funkcióval rendelkezik, mint például a beépített tejkészítővel, az érintőképernyős vezérlővel, a különböző kávéerősségekkel és a kiváló minőségű, frissen őrölt kávéval.
 • Jura E6: Ez a kávéfőző a szakértők és a kávérajongók kedvence, mivel kiváló minőségű kávét kínál, és könnyen használható és tisztítható. A Jura E6 számos funkcióval rendelkezik, mint például az érintőképernyős vezérlővel, a beépített tejkészítővel, az öntisztító rendszerrel és a különböző kávéerősségekkel.
 • Gaggia Anima Prestige: Ez az automatikus kávéfőző a Gaggia márka egyik legjobb modellje, és kiváló minőségű kávét kínál. A gépnek számos funkciója van, mint például az érintőképernyős vezérlő, az automata tejkészítő, a többféle kávéfajta, és az öntisztító funkció.

A darálós kávéfőzők magasabb árkategóriában érhetők el, viszont rendkívül költséghatékonyan lehet velük jó kávét készíteni.

Kapszulás kávégépek otthonra

A kapszulás kávégépek nagyon népszerűek az otthoni kávéfogyasztásban, azoknak ajánljuk, akiknek nincs idejük vagy szaktudásuk, hogy a kávét hagyományos módon elkészítsék. 

Alapvetően három irányba lehet elindulni kapszulás kávé terén:

 • Nespresso
 • Dolce Gusto
 • Vagy Tchibo

kapszulákkal kompatibilis gépek közül választhatunk. A Nespresso jelenleg piacvezető a kapszulás kávék terén, legújabb, Vertuo kávéfőzőik pedig a legjobb minőségű kávékat készítik el. 

kapszulás kávégép otthonra

A tejeskávék szerelmesei viszont sokszor a Dolce Gustot választják, ami tejeskávé-kapszulákat képes lefőzni hidegen és melegen is, már nagyon alacsony ártól. Mondhatni: a Dolce Gusto Cortadója sokak kedvence!

Ma már nem muszáj ragaszkodni a gyártók által készített kapszulákhoz, hiszen Dolce Gusto és Nespresso kompatibilis kávékapszulák is kaphatóak már több helyen.

A kapszulás kávégépek ideális megoldást kínálnak azoknak, akik kényelmes és gyors kávéfőzésre vágynak otthonukban, és szeretik kipróbálni a különböző ízeket és márkákat. Azonban, ha környezettudatosan szeretne gondolkodni, és gazdaságosabb megoldást keres, akkor érdemes lehet más típusú kávéfőzőket is megfontolni.

French press és kotyogós kávéfőzők

Aki szereti maga készíteni a kávéját – tehát nem azt várja, hogy egy gombnyomásra kész legyen a kávé, hanem ki akarja élvezni a kávéfőzés minden pillanatát, és a kávé illatait – sosem csalódhat a french pressben, vagy a kotyogós kávéfőzőben. 

A kotyogós előnye, hogy sok kávét lehet vele egyszerre készíteni, fantasztikus az illata, és hasonlóan gazdag ízvilággal rendelkezik, mint a french press.

A french press kávéfőző alapvetően egy üvegedényből és egy szűrőből áll. A kávéfőzés során a őrölt kávét közvetlenül az edénybe helyezzük, majd forró vízzel leöntjük. A kávéfőzés után a szűrővel leszűrjük a kávét, és kész is. A french press előnye az egyszerű használat és tisztítás, valamint a gazdag, teljes ízű kávé, amit készít.

Ami még a french press mellett szól, az az, hogy nem csak kávé készítésére, hanem tejhabosításra is használható, tehár remek tejeskávét lehet vele készíteni. 

A legjobb kávégép mellé a legjobb kávé illik!

Összegezzünk: lehet szó eszpresszóról, tejes kávéról, lattéról – mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább illő kávéfőzőt. Van, aki cukorral, van, aki édesítőszerrel, és van, aki mézzel issza a kávét. Bármelyik gép mellett is döntesz – idd úgy a kávéd, ahogy szereted!

Ajánló

Okosórával a természetbe

Okosórával a természetbe

Az okosórák népszerűsége egyre nagyobb. Nagyon sokan választják ezt a készüléket akkor, ha sportolni szeretnének, legyen szó akár otthoni, edzőtermi...

bővebben