Ilyen egy profi horgász orsó, a feeder szerelmeseinek tervezve

2024. június 11.

A számunkra legmegfelelőbb horgász orsó kiválasztása nem is olyan egyszerű feladat, már csak azért sem, mert hatalmas a választék. Készülnek speciális darabok is, például a feeder szerelmeseinek is. Ez viszont megkönnyíti a dolgunkat, főleg hogy olyanokat is találni, melyek évekig tökéletesen kiszolgálnak majd minket. Nézzük meg, hogy milyen specifikációkkal rendelkeznek ezek a kifejezetten feeder horgászatra tervezett típusok!

Mutatunk egy nagyon jó példát feeder horgász orsóra!

Nézzük meg a Damil.hu horgász orsó kínálatát! Hatalmas a választék, igaz? Így a halak szerelmesei megtalálhatják a hozzájuk illő legkiválóbb darabokat. Természetesen találkozhatunk a listában olyan termékekkel is, melyek kifejezetten feeder horgászathoz készültek.

A Trabucco Inspiront érdemes kiemelni ezen felszerelések közül. Az elsőfékes orsók ugyanis nagyon praktikusak és kifogástalan minőséggel rendelkeznek. A 4500-as rövidebb távolságokhoz, finomabb szerelékekhez ajánlott. Ezzel szemben 100 méter feletti dobások esetén már a 6500-as jelölést kapó Distance változatot javasoljuk. Ha egy olyan darabra van szükségünk, ami épp a kettő között van, akkor az 5500-as lesz számunkra a legjobb, ami tulajdonképpen az arany középutat jelenti.

A feeder horgász orsók egyedi jellemzői

Közös jellemzőjük, hogy masszív a felépítésük, de ennek ellenére igen könnyűek. Ez mégsem zavar minket a használatuk során, maximálisan ki tudjuk nyerni azt az extra erőtartalékot, ami bennük lakozik.

Speciális alapanyagokból készülnek a fent említett modellek. Az alacsony súlyukat és a hatalmas teherbírásukat az X-Tra Trough Graphite anyagnak köszönhetjük. Az egyenletesen és könnyen futó zsinór létfontosságú egy feeder orsó esetén. Erről gondoskodnak is a beépített, minőségi folyócsapágyak, melyek védve vannak a szennyeződésektől mindkét oldalról.

Dobások, fárasztások: hogy segít egy feeder orsó?

A kapcsolható visszaforgás-gátló görgőscsapágy gondoskodik róla, hogy a horgászat során minden flottul menjen. Közel tökéletes a dobemelés és a zsinórfektetés. Erről a Slow Oscillation System, azaz az S.O.S. rendszer gondoskodik minden Trabucco Inspiron esetén.

Az igazi távdobásokat segíti elő több minden is ezeken az orsókon. Ott van például az alumíniumdob és a finoman állítható fékrendszer is. A felkapókar túlméretes, csavarodásgátló zsinórvezető görgője sokszor életmentő lehet. A maximális kényelmet pedig a “T” formájú, gumírozott markolat garantálja.

Kinek ideális választás egy Trabucco Inspiron FDR orsó?

Ez az orsócsalád az árfekvését tekintve nem nevezhető túlárazottnak. Minőségi horgászfelszerelésről van szó, melyet pár tízezer forintért megkaphatunk. A márka ismerői tudják, hogy nem lehet velük mellényúlni, mivel nagyon megbízható termékekről van szó.

Ezek az orsók egy feeder peca során garantáltan tökéletesen megállják a helyüket. Sőt, még versenykörülmények között is. Használjuk őket bátran!

Ajánló