Ablak beépítés

2024. február 12.

ablak beépítése

Ablak nyílik minden világra. És rendkívül nagy számban a sajátunkéra, de koránt sem mindegy, hogy milyen az az ablak.

Egy új ingatlan építése során alapkövetelmény a többrétegű, hőszigetelő ablak beépítése, és a már meglévő ingatlan esetében is opcionális egy modern ablak cseréje.

Kiváló szakértelemmel rendelkező kollégáink az ablak beépítése során minden apró részletre ügyelnek, hogy megrendelőink számára a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozza az új ablak beépítése.

Az új ablak beépítését egy rendkívüli alapossággal elvégzett előzetes felmérés és bontás előzi meg. Majd ezt követően, a megfelelően előkészített területen megkezdődhet az új beépítése.

Mely az alábbiak szerint történik:

  • Az ablak beépítés első mozzanata a műanyag ablak megfelelő síkjainak beállítása, ezt műanyag és faékek segítségével végezzük. Sajnálatos módon az épületek többsége soha sem tökéletesen párhuzamos és merőleges, így a megfelelő szakmai felkészültség elengedhetetlen. A beállítás során nem csak a funkcionalitást tartjuk szem előtt, hanem az esztétikumot is.
  • Ezután tokrögzítő csavarok és fülek segítségével kerül rögzítésre az új ablak.
  • A megfelelő rögzítés után a szárnyak kerülnek felhelyezésre, melyeket zárt állapotba teszünk.
  • Végül, a zárt állapotban lévő ablakot pur habbal szigeteljük.
  • A szigetelőanyag tökéletes megkötése után térhetünk át az ablak beépítés következő szakaszára.
  • Mely panellakások esetében egy takaróléccel tökéletesen befejezhető, párkányos ablakok esetében a külső és a belső párkányok helyreállításával ér véget.

Gyakori eset, hogy az ablak beépítését végző szakemberek a törmeléket és a már nem használható, régi ablakot a megrendelőre bízzák. Az ilyen hulladékot azonban nem lehet csak úgy a szemetesbe dobni.

Ablak beépítés profi módon

 Ahhoz, hogy az új, modern ablakunk valóban megállja a helyét, és úgy funkcionáljon, ahogy az elvárható, nem elég, hogy maga az ablak kifogástalan minőségű, arra is szükség van, hogy a beépítés megfelelő szakértelemmel történjen.

Mivel minden egyes épület más adottságokkal rendelkezik, így elengedhetetlen, hogy olyan végezze a munkát, aki kellő tapasztalattal és tudással bír ahhoz, hogy az ablak beépítés a helyszínnek megfelelő módon történhessen.

Miért bízza tapasztalt szakemberekre az ablakbeépítést?

 Manapság egyre több felújítás kapcsán lehet hallani, hogy az ablakbeépítést a tulajdonosok, vagy egyik ismerősük végzi annak érdekében, hogy lehetőség nyíljon a költségek visszaszorítására. Bizonyos helyzetekben egy ilyen lépés megállja a helyét, azonban a legtöbbször egyáltalán nem ajánlott az ablakbeépítést laikusra bízni!

A laikus által kivitelezett ablakbeépítés után a leggyakoribb hiba, ami felmerül az ingatlanok kapcsán, hogy a helytelen illesztés miatt nem alakul ki megfelelő hőszigetelés, így tulajdonképpen a minőségi, drágán megvásárolt nyílászárók nem fogják tudni teljesíteni a szerepüket, vagyis az ablakbeépítéssel kapcsolatos munkálatok kezdődhetnek elölről, ami idő és energiaigényes, az anyagiakról már nem is beszélve.

Ajánló

Ragyogóan a glamour elemeivel

Ragyogóan a glamour elemeivel

Ha olyan enteriőr vesz körül, vagy olyat látsz, ami igazából egy csodás szálloda belső terét juttatja eszedbe, akkor nagy valószínűséggel egy...

bővebben