Ezek a legjobb online üzleti ötletek 2024-ben

2024. április 15.

üzleti ötlet

Az üzlet világa, mint szinte minden más az életünkben, egyre jobban tevődik át az online szférába. Sőt, egyre több olyan vállalkozásfajta létezik, amely szinte teljes egészében az interneten keresztül bonyolódik. Már nincs szükség nagy irodákra, drága berendezésekre, sok mindent meglehet oldani ezek nélkül is. A pandémia pedig hozzájárult ahhoz, hogy egyre többen dolgoznak otthonról vagy teljesen más országból, városból, mint ahol a központ van.

Mielőtt az ember azt gondolná, hogy persze, lehet így is csinálni, csak nem nagyban, nagyon sok euro milliárdot hozó cég működik pont így. Ráadásul a mesterséges intelligencia hatására egyre több újfajta üzleti ötlet jelenik meg szinte hónapról hónapra, amelyek nagy lehetőségeket nyújtanak a vállalkozó kedvűek számára.

Ebben a cikkben vendégszakértőnk, Kollár Aladár segítségével feltárjuk, hogy 2024-ben melyek azok az online vállalkozások, amelyek a legnagyobb valószínűséggel lehetnek sikeresek.

Online-offline – mi a sikeres vállalkozás titka?

Amikor azt mondjuk, hogy online vállalkozás, igazából arra kell gondolni, ahol a tevékenység túlnyomó részét az interneten keresztül lehet lebonyolítani.

Egy online vállalkozás indítása a legtöbb esetben nem különbözik egy offline vállalkozástól abból a szempontból, hogy a sikeres vállalkozások egy fundamentális tézisen alapulnak: valamilyen problémát oldanak meg egy széles közönség számára. Egy online vállalkozás ebben nem különbözik a többitől, egy sikeres vállalkozás titka továbbra is az marad, hogy ezt a problémát hatékonyabban oldja meg, mint a konkurencia többsége.

A top 5

Az alább felsorolt vállalkozás ötletek, működhetnek egyéni vállalkozói formában vagy akár mint egy nagyobb cég is. A sikeres vállalkozás sok esetben az, amikor egy kis, egyéni tevékenységet nagyra tudunk skálázni.

Youtuber

legjobb üzleti ötlet

A Youtube mára már a legnagyobb video médium a földön és ha ehhez még hozzá csatoljuk a Facebook-ot is, ahol szintén meglehet élni video megosztásból, illetve video tartalom készítésből, akkor az lehet mondani, hogy soha még a történelemben nem volt ennyire nyitott a pálya azok előtt, akik a mozgókép alapú média világában szeretnének karriert csinálni.

A lehetőség nyitott bárki számára, a lényeg az, hogy legyen elég néző, hogy a reklámbevételekből vagy szponzorációból meg lehessen élni. Mivel a hagyományos TV-csatornákon keresztül sugárzott műsorokat egyre jobban szorítják ki azok amelyek különböző videómegosztó portálokon keresztül kerülnek a nagyközönség elé, a brandek is egyre inkább itt költik el a pénzüket reklámra.

Ez óriási lehetőség a youtuberek számára és egyre több Youtube csatorna válik a klasszikus értelemben média vállalkozássá. A Youtube-ra 2022-ben percenként 500 óra videót töltöttek fel és a jövőre nézve ez a szám csak nőni fog.

A legnagyobb youtuber, PewDiePie célratörően fogalmazott: “A YouTube-ot az tette olyan sikeressé, hogy a nézők sokkal jobban tudnak viszonyulni azokhoz, akiket ott látnak, mint akik a tévében vannak.

SEO konzultáns

Az SEO, magyarul keresőmotor optimalizálás, egy folyamatosan fejlődő szektor, mivel a Google és a többi keresőmotor is folyamatosan fejleszti az algoritmusokat, amelyek alapján rangsorolják a kereső oldali találatokat. Mivel egyre fontosabb az online megjelenés és nem csak az internetes cégek számára, ezért ez a szakma hosszú távon is jövedelmező lesz, bárhogy is alakul a helyzet.

Honlap készítő

Elmúltak azok az idők, amikor egy honlapot fejleszteni nagy ördöngősség volt és csak azok tudták megtenni, akik komolyan értettek a kódoláshoz. Manapság a honlapok 45.8%-a WordPress alapú, ami azt jelenti, hogy kódolás nélkül hozták őket létre.

A WordPress egy alap, amire rá lehet “húzni” bármiféle honlap sablont, amit már előre fejlesztettek és ezeket pedig igény szerint lehet személyre szabni, kódolás nélkül. Egy alaptudás szükséges hozzá, de ezt viszonylag könnyen és gyorsan el lehet sajátítani. Mivel egyre több cég igényel egy online felületet, függetlenül attól, hogy mit csinálnak, a honlapkészítésre nagy igény van és lesz is a jövőben.

Podcaster

podcast

A podcast-ok teljes mértékben felülírták azt a sokáig érvényben lévő tévhitet, hogy az embereket szórakoztatni csak és kizárólag gyors, pörgős és felületes programokkal lehet. A podcast-ok világa az, ahol akár 4-5 órás beszélgetések zajlanak, a legezoterikusabb témákat boncolgatva, szinte bármilyen témakörben.

Tény: Akárki nekivághat, nincs szükség semmiféle végzettségre.

Hasonlóan mint a youtuber kategóriában, szabad a pálya bárki előtt. 464 millió hallgatóval világszerte, a podcast kategória már rég nem kispálya – óriási pénzek forognak ebben a szektorban, de a lényeg az, hogy nincsen belépési akadály.

A világ legnagyobb podcastere, Joe Rogan, ezt mondta: “A podcastolásban az a szép, hogy csak beszélsz. A téma lehet vicces vagy félelmetes. Lehet kedves. Lehet kellemetlen. Szinte nincsen végleges formája egy podcastnek. Ebben az értelemben ez az egyik legjobb módja egy ötlet felfedezésének…

Szövegíró

Az angol nyelven copywriter-ként ismert szakma, évről évre egyre nagyobb volument képvisel. Ez is teljes mértékben a digitalizációnak köszönhető, ugyanis minél több online tartalomra van igény, annál több szövegre van szükség. Ezt nyilván valakinek meg kell írnia – ez lehet honlapok szövege, emailek, cikkek, értékesítési szövegek, reklámanyagok, prezentációk, stb.

A felső szinteken pedig ez egy nagyon is jól fizető munka – nem ritka az akár 60 dollar per óra munkabér, ami havi szinten, teljes munkaidőben 9 600 USD-re jön ki. Ami jó, hogy ezt a munkakört is lehet teljes mértékben otthonról vagy egyszerűen kötetlen munkaviszonyban végezni, továbbá egy cég létrehozásához nem muszáj mindenkinek egy városban tartózkodnia.

Az online világ mindent megváltoztatott

A fent említett online vállalkozás ötletek, valamilyen formában kapcsolódnak régebbi munkakörökhöz vagy korábbi, offline vállalkozás ötletekhez. Az internet viszont megnyitotta a lehetőséget, hogy ezek a tevékenységek átalakuljanak. Egy másik terület, ahol nagy változásokat hozott a technológia, az a sportfogadás területe.

Korábban, helyhez kötött, sok esetben félig illegális bukmékereken keresztül lehetett csak fogadni. Ma már temérdek opció van online, ami nagyon sok lehetőséget nyújt a fogadni vágyok számára. A hatalmas mennyiségű opció miatt viszont sokaknak nehéz eldönteni, hogy melyik szerencsejáték cégnél érdemes próbára tenni a sport tippelési készségünket.

Erre van a Mighty Tips, ahol a magyar nyelvű stáb ingyen útmutatások tömkelegét biztosítja a tudnivágyók számára, legyen az a legjobb és legmegbízhatóbb bukmékerek listája, az egyes sportágak fogadási ismertetői, az aktuális sporteseményekre vonatkozó tanácsok vagy a fogadási ajánlatok áttekintése a MighTytips által leellenőrzött szűkített listából.

video
Összegzés

Az internet egyik nagy erénye az, hogy demokratizálta a belépési lehetőséget bizonyos területekre, ahová korábban csak kapcsolatok révén vagy bizonyos háttérel való rendelkezés által lehetett bejutni.

A média világa a legjobb példa erre, de el lehet mondhatni hogy nagy vonalakban egy online vállalkozás indítása, az alacsony fenntartási költségek és az olcsóbb információhoz való jutás által könnyebbé tette a sikeres vállalkozást. Az internet megnyitotta a kaput sokak előtt, hogy olyan területeken érvényesüljenek, ahol korábban nem lett volna esélyük.

Ajánló

Ragyogóan a glamour elemeivel

Ragyogóan a glamour elemeivel

Ha olyan enteriőr vesz körül, vagy olyat látsz, ami igazából egy csodás szálloda belső terét juttatja eszedbe, akkor nagy valószínűséggel egy...

bővebben