A frissen készített elviteles ételek esetében törekedni kell arra, hogy a megrendelő olyan hőfokon kapja meg az ebédet, hogy annak élvezeti értéke ne csökkenjen. Nagyon sokféle élelmiszer esetében a kihűlt étel az újramelegítés során már nem lesz megfelelő állagú, ízű, mintha azonnal elfogyasztották volna, ezért ezeket hőtartó dobozokban kell kiszállítani.
Különösen érvényes ez a frissensültekre, bundázott étkekre, ahol az újramelegítés során a bunda megpuhul és elveszti ropogósságát.
Az eldobható csomagolás kiválasztása
A fenti szempontokat mindig figyelembe kell venni, ha az indepack.hu elviteles dobozai között válogatunk, mivel akár meleg, akár hűtött vagy fagyasztott élelmiszerről beszélünk, lényeges a doboz hőszigetelő képessége.
Ha olyan dobozt választunk, amelynek jó a hőszigetelése, akkor elkerülhetjük a szállítás közbeni hőveszteséget, az étel pedig frissen érkezik a megrendelő kezeihez.
Az elviteles dobozokkal szemben támasztott követelmények
Amennyiben meleg ételt szeretnénk kiszállítani, akkor a doboznak melegen kell azt tartania mindaddig, amíg a futár eljuttatja a megrendelő számára. A hőszigetelő képesség tehát meleg ételek esetében alapkövetelmény, ebben az esetben ugyanis nem szükséges azt újramelegíteni, hanem átvétel után a vásárló azonnal el tudja fogyasztani.
Emellett az is lényeges, hogy ezek a dobozok könnyűek legyenek, egyszerűen lehessen őket raktározni és egymásba lehessen őket rakni.
Milyen tulajdonságokat érdemes még mérlegelni?
Nem mindegy az sem, hogy szükség van-e pontos illeszkedésre, vagy elegendő, ha csak lezárjuk a tetőt, illetve arra is gondolni kell, hogy az edény mikrózható-e vagy sem. Folyékony, szószos ételeknél a pontos illeszkedés alap, de egy egyszerű egytálétel, köret vagy hús esetében elegendő a tetővel zárható habdoboz.
A dobozválaszték kialakítása
A fenti szempontokat átgondolva célszerű többféle dobozt is beszerezni, ezáltal minden ételféleséget gond nélkül be tudunk csomagolni és el tudunk juttatni a vendégnek.
Az XPS habdobozok, menüboxok remekül szigetelnek, megfelelőek egytálételek, hamburgerek számára, ráadásul saját tetővel rendelkeznek, ezáltal használatuk egyszerű. Lezárásukat egy kis zárófülecske segítségével érhetjük el, emellett ütésállóak, megtartják az alakjukat, megvédik a bennük lévő élelmiszert.
A leveses habdoboz folyadékok szállítására alkalmas, ebből nem fog kifolyni a leves, mivel tökéletes a záródása.
A hőtároló képesség fagyasztott ételek esetében is fontos!
Nem szabad elfelejtkezni a fagylaltról, melynek szállításáról thermo habdobozzal tudunk gondoskodni. Ezek a dobozok tökéletesen záródó tetővel rendelkeznek, mely megóvja a fagylaltot a felmelegedéstől a hazaszállítás során.
A hőtartó dobozok sokféle méretben és kialakításban megvásárolhatók, célszerű ezekből nagyobb mennyiséget beszerezni, így minden csomagolási feladathoz gyorsan találhatunk megfelelő elviteles dobozt.