Szellőző utólagos beépítése

2024. február 12.

szellőző utólagos beépítése

Penészedik a lakás?

Sajnos a legtisztább és legrendezettebb otthonban is könnyedén felüti a fejét a penész. Leginkább a sötét zugok és kevésbé szellőző helységek, falak vannak ennek kitéve.

Megoldásként persze elérhetőek a boltokban kapható csodaszerek, de azok is csak ideiglenes megoldásként szolgálnak.

Ha már megvan a baj, vagy csak megelőznénk azt, a legjobb megoldást a megfelelő szellőzés jelenti.

De télen ezt hogyan oldja meg?

A téli időjárás kedvez leginkább a penész megjelenésének, nedves idő, folyamatos meleg, csukott ablakok. A modern, tökéletesen szigetelő ablakok, a régi fa keretes ablakokkal ellentétben már nem biztosítják a megfelelő szellőzést. Sajnos nem csak a feketepenész veszélye leselkedik családunkra, a gáztüzeléssel ellátott ingatlanok talán még nagyobb veszélynek vannak kitéve. A színtelen és szagtalan szén-monoxid (CO) minden évben értelmetlenül szedi áldozatait.

Mit lehet hát ilyenkor tenni? Szellőző rendszert kell beépíteni.

Az ablak cseréjét követően a szellőző utólagos beépítése elengedhetetlen, szerencsére ma már a lakások és irodák szellőztetése teljes mértékben automatizálható.

Az általunk forgalmazott Aereco legnagyobb előnye, hogy a szellőző utólagos beépítése könnyedén megoldható, ügyfeleink egyéni igényeihez igazítható.

Az Aereco szellőző utólagos beépítése elsőre talán nem tűnik a költségtakarékosabb megoldásnak.

De gondoljuk csak végig!

szellőző utólagos beépítése csak egyszeri költséggel jár, ami rövid idő alatt meg is térülhet. Mivel a szellőztető rendszer alkalmazásával elkerülhetjük a nyitott ablakos szellőztetéssel járó lehűlést is. Visszafűteni a lehűlt lakást és bútorokat nagyobb energiafogyasztással jár!

Szerencsére az Aereco automatizált rendszer csak akkor szellőztet, amikor szükséges, magas páratartalom esetén kinyit, valamint, amint a beltér az optimális páratartalmat elérte, a rendszer automatikusan bezár. További előnye, hogy a szellőző meghajtást és karbantartást nem igényel.

Forgalmazásunkban elérhetőek még a gázkészülékhez való, higroszabályozású szellőző rendszerek is. Természetesen szakembereink a higroszabályozású szellőző utólagos beépítése során is a legnagyobb körül tekintéssel járnak el.

higroszabályozású szellőző utólagos beépítése során a leggyakrabban alkalmazott típus a következő:

EMM 916 nyílászáróba építhető légbevezető:

Min / max. léghozam 13-35 m3/h, nem lezárható! (gázkészülék esetén előírás!)

Mi is a higroszabályozású szellőző?

higroszabályozású szellőző esetében a szállított levegő mennyiségét a belső relatív páratartalom szabályozza, az alábbiak szerint:

  • 30 % páratartalom esetén a min. léghozamot szállítja,
  • 60% páratartalom esetén teljesen nyitva van, a maximum léghozamot szállítja.

A légáram iránya leget függőleges, vagy ferde, ezt a talpazat felszerelésének irányával lehet szabályozni. A nyílászáró és a káva igény szerint, tetszőlegesen szerelhető, a beltér figyelembe vétele mellett.

higroszabályozású szellőző rendszer a portalanításon kívül karbantartást nem igényel.

A higroszabályozású szellőző kiegészítői:

  • Rovarrács
  • Esővédő rovarrács
  • Akusztikus külső oldali légbevezető

A gyerekszobába is megéri a szellőző utólagos beépítése!

A szülők mindent megtesznek gyermekük egészségéért, ehhez sok minden más mellett az is hozzátartozik, hogy egészséges környezetet biztosítunk számára. Fontos például, hogy ahol a legtöbbet tartózkodik, vagyis a gyerekszobában, ideális legyen a hőmérséklet, a páratartalom és tiszta legyen a levegő is. A napjainkban divatos műanyag nyílászárók azonban nem biztosítják a megfelelő szellőzést, és gyakori, hogy a téli időszakban penész jelenik meg a falon. Ez rendszeres szellőztetéssel kerülhető el, vagy pedig szellőző utólagos beépítésével.

szellőző utólagos beépítésével egyszerre biztosíthatjuk a gyerekszobában az egészséges, tiszta levegőt és az ideális hőmérsékletet. Használatával nem hűl le teljesen a szoba, mint akkor, ha csak néhány percre kinyitjuk az ablakokat. Megakadályozza a falpenész kialakulását, aminek spóráit belélegezve a gyerekek gyenge immunrendszere miatt könnyen kialakulhat az asztma.

Keressen fel minket bizalommal szellőző utólagos beépítésével kapcsolatban, kérje ajánlatukat, hogy gyermeke egészséges környezetben tölthesse a mindennapjait!

Miért fontos az utólagos szellőző beépítés?

Sokan beépíttetik az új, kiváló hőszigetelésű ablakokat, ajtókat, azonban van egy apró részlet, ami felett hajlamosak vagyunk elsiklani az olyan helyiségekben, ahol gázüzemű fűtőberendezés található. Ez pedig a megfelelő szellőzés beépítése.

Ha például cirkó van a konyhában, ami biztosítja a fűtést vagy esetleg egy, a mosogató fölé szerelt bojler, ami gázüzemű, akkor kötelező a szellőző kialakítása. A régi nyílászárók megkopott szigetelése miatt elég levegő jutott a helyiségbe. Azonban a cserével és a korszerű technikával ez megszűnt. Ez természetesen sokat lefarag majd az energia felhasználásból, azonban a szellőző beépítése is szükséges.

szellőző beépítésével jut elegendő levegőhöz a helyiség, valamint egy esetleges szénmonoxid szivárgás esetén sem reked bent a mérgező gáz. Emellett ez nem csupán javasolt, hanem indokolt esetben kötelező is, az életveszély elkerülése miatt.

Amennyiben nyílászárói vannak, de a fűtőberendezés helyiségében nincs szellőzés beépítve, keressen minket!

Otthonunk szellőzése és az egészségügyi problémák

Napjainkban sajnos igen sokan szenvednek allergiás tünetektől, illetve különböző légúti megbetegedésektől, fertőzésektől, amelyek kialakulásához és az eredménytelen kezelésekhez jelentősen hozzájárul az otthoni élettér levegője. Ennek elkerülése és a gyógyulás érdekében elengedhetetlen gondoskodni a lakás megfelelő szellőzéséről.

Azokban az otthonokban, ahol nincs megfelelően megoldva a szellőzés, valamint a nyílászárók minősége is kifogásolható, nagyobb eséllyel alakul ki párás, nyirkos környezet, amely elősegíti a különböző baktériumok, kórokozók elszaporodását, valamint a penészedést és gombásodást különböző felületeken, amelyek kiváltó okai lehetnek betegségeknek, allergiának és egyéb egészségügyi problémának. Ezekre a problémákra a megoldás lakásunk megfelelő szellőzésének kiépítése, amely a mai modern technikáknak köszönhetően utólagosan is kivitelezhető.

Cégünk sok éves tapasztalattal és profi szakemberekkel vállalja szellőző utólagos beépítését, amely egyszeri költséggel jár, azonban hozzájárulhat az egészségi állapot hosszú éveken át tartó megőrzéséhez.

Amennyiben Ön is szeretné elkerülni a penészedést és a baktériumok elszaporodását otthonában, keressen minket elérhetőségeinken és állunk mindenben a rendelkezésére!

Megfelelő munkafeltételeket szeretne biztosítani alkalmazottainak?

Gondoskodjon az irodák megfelelő szellőztetéséről szellőző utólagos beépítésével! Manapság napjaink nagy részét fedett térben töltjük: áruházakban, gyárakban, irodahelyiségekben. Egy átlagos méretű szobában, melyben akár többen is dolgoznak egyszerre, nagyon hamar elhasználódik a levegő. Főleg a jól záró műanyag ablakok esetén. Különösen a nyári hónapokban jelent ez komoly problémát. Kánikulában a munkaidő rémálommá válhat, ami a koncentrációs képesség, s így a hatékonyság rovására mehet.

Érdemes tudni, hogy a túl nedves és túl száraz levegő egyaránt rossz közérzetet okozhat, a falak penészedésnek indulhatnak, és a műanyag ablakok kinyitásával bizony nem érjük el minden esetben a kívánt hatást. Szerencsés esetben megoldott a légkondicionálás, de mint tudjuk, az sem mentes hátrányoktól. A nagy hőmérséklet különbség miatt könnyen megfázhatunk, továbbá a készülék allergiás, asztmás tüneteket is előidézhet.

A legjobb megoldás a szellőző utólagos beépítése: egyszerre küszöbölhetjük ki vele a rossz levegő okozta egészségügyi problémákat, valamint a nyitott ablakkal járó lehűlést, ezáltal költséghatékonyabban működtethetjük az irodát. Pénzt spórolunk vele, és az alkalmazottaink ideálisabb körülmények között végezhetik munkájukat, hosszabb távon tehát sokszorosan megéri a befektetést.

Ajánló

Ragyogóan a glamour elemeivel

Ragyogóan a glamour elemeivel

Ha olyan enteriőr vesz körül, vagy olyat látsz, ami igazából egy csodás szálloda belső terét juttatja eszedbe, akkor nagy valószínűséggel egy...

bővebben