A legjobb lakberendező alkalmazások

A lakberendező alkalmazások segítenek, hogy akár saját magad is meg tudd tervezni álmaid otthonát.

Építkeznél vagy lakást újítanál fel, de nehéz elképzelned, hogy milyen lesz a végleges állapot? Nem vagy egyedül. Szerencsére már rengeteg lakberendező alkalmazás létezik, amik egytől egyig azt a célt szolgálják, hogy vizuálisan megjelenítsék mindazt, ami a fejedben van. Játszi könnyedséggel tudod megtervezni az otthonod. Vannak lakberendezési alkalmazások amik inkább a profikat célozza meg, de nagyon sok olyat is lehet találni, amit akár kezdők is könnyedén használhatnak. Hogy megkíméljünk téged a különféle alkalmazások próbálgatásától, összegyűjtöttük, hogy szerintük most mik a legjobb lakberendezési appok a piacon.

Home Design 3D

A Home Design 3D egy igazán sokoldalú alkalmazás hiszen az alapoktól kezdve egészen az utolsó simításokig mindent lehet vele tervezni. Két dimanzióban és három dimenzióban is tudsz alaprajzot tervezni, majd ezt követően az elképzelésednek megfelelően tudod megtervezni a tereket. Kiválaszthatod, hogy milyen legyen a padló, milyen színű legyen a fal. És ezen kívül még számos lehetőség van a tervezésre. A terek megtervezése után jöhet a bútorozás és a dekorálással felteheted a koronát. És ha mindezzel készen vagy akár teljesen valósághű 3D látványterveken megnézheted mit alkottál. Annak sincs akadálya, hogy megoszd másokkal a terveid. A jó hír, hogy maga az alkalmazás ingyenesen letölthető, akár App Store-ból, akár Google Play-ből. Az alkalmazáson belül bizonyos funkciók, mint mondjuk a mentés és a megosztás viszont már előfizetéshez kötött.

Ár: Ingyenes, alkalmazáson belüli vásárlás

Platform: iOS, Android

Home Design 3D interior tervezés
Forrás: Home Design 3D
Home Design 3D tervező felület
Forrás: Home Design 3D

Homestyler Interior Design

Ha eddig nem találkoztál még igazán felhasználó barát lakberendező alkalmazással, akkor itt az idő megismerni a Homestyler Interior Design appot. Nagyon könnyen használható, jól érthető a tervező felülete, így garantáltan gyerekjáték vele a munka. A teljes tervezési folyamat három egyszerű lépésből áll:

  1. Először is megtervezed az alaprajzot.
  2. Ezután jöhet a berendezés kezdve a nagyobb bútoroktól az összképet teljessé tevő kiegészítőkig.
  3. Végül pedig egy igazán valósághű 3D képen megcsodálhatod az elkészült tervet.

Ami még szintén az alkalmazás javára írható, hogy a terveidhez olyan bútorokból és kiegészítőkből válogathatsz, amik valós cégek termékei. A gyártók között megtalálod például az idehaza is nagy népszerűségnek örvendő IKEA-t.

És ha mindez eddig nem győzött volna meg, miért is annyira jó ez a lakberendező alkalmazás, akkor a java csak most jön. Ez az alkalmazás teljesen ingyenesen használható midnenféle korlátozás nélkül.

Ár: ingyenes

Platform: iOS, Android

Homestyler tervezési alapok
Forrás: Homestyler Interior Design
Homestyler Interior Design látványterv
Forrás: Homestyler

Pro Tipp: Annyira könnyen kezelhetőek ezek az alkalmazások, hogy simán belefeledkezel a tervezésbe. Utazás vagy éppen séta közben előveszed a telefonod és rápillantasz az épp aktuális tervekre. És ekkor történhetnek a balesetek, a telefon kipottyan a kezedből és viszlát szép képernyő. Kár a bosszankodásért, előzd meg ezeket a baleseteket és védd a kijelződet minőségi kijelzővédő fóliával.  

Planner 5D

A következő belsőépítészeti alkalmazás, aminek mindenképpen itt a helye a Planner 5D. Felmerülhet a kérdés, hogy mi szükség egy újabb alkalmazásra, ha az eddigiek is szuperek? A kérdés teljesen jogos! A válasz pedig nagyon egyszerű. A Planner 5D valami olyat tud, amit az előző kettő nem. A folyamat ugyanaz, tehát lehet alaprajzot készíteni, aztán bútorokkal berendezni és persze lakberendezési kiegészítőkkel teljessé tenni a tereket. Ami extra funkció, hogy itt nem muszáj az alaprajzot az alkalmazáson belül megszerkeszteni. Arra is van lehetőség, hogy a papíron megrajzolt alaprajzot feltöltöd és abból a program csinál egy szerkeszthető digitális verziót. Ennek a pici különbségnek a zsenialiítása, hogy a fejlesztők felismerték azt az emberi szokást, hogy bármilyen profi tervező szoftverek is léteznek az első terveket általában egy négyzetrácsos lapra skicceljük fel. Ha már ez a papír verzió így is úgy is elkészül miért kellene digitálisan újat készíteni?

A Planner 5D lakberendező alkalmazás ingyenesen letölthető és bizonyos korlátokkal, de ingyenesen tudsz vele tervezni is. Viszont vannak alkalmazáson belüli vásárlások, amivel az app minden egyes funkciója elérhető a felhasználó számára.

Ár: Ingyenes, alkalmazáson belüli vásárlás

Platform: iOS, Android

Planner 5D lakberendezés
Forrás: Planner 5D
Planner 5D bútortervezés
Forrás: Planner 5D

RoomSketcher

Egy sokak által ismert és használt lakberendezési alkalmazás, így mindenképpen itt a helye a RoomSketchernek. Könnyedén tudsz vele alaprajzot készíteni. De nem is ezért szeretik sokan, hanem azért mert a máshol általában díj ellenében elérhető bútor kínálat itt alapból elérhető. Ennek persze megvan a maga böjtje, ugyanis sok funkció egyébként fizetős.

Ár: ingyenes, alkalmazáson belüli vásárlás

Platform: iOS, Android

RoomSketcher alaprajzok
Forrás: RoomSketcher
RoomSketcher 3D látványterv
Forrás: RoomSketcher
RoomSketcher látványterv
Forrás: RoomSketcher

Melyik a legjobb lakberendező alkalmazás?

Nehéz lenne választani egyetlen alkalmazást és azt kikiáltani győztesnek. Merthogy mások a felhasználói igények. Mindenkinél megvan, hogy neki mi a fontos. Valakinél a könnyű kezelhetőség, másnál a minél realisztikusabb látványtervek, megint másoknál a széles termékkatalógus a legfontosabb. Érdemes mindegyikbe kicsit belepillantani, biztos lesz egy megérzés, hogy melyik passzol a legjobban a te igényeidhez.