A kert könnyedén praktikus és esztétikus térré varázsolható

2023. december 19.

kerti praktikus tér

A kerti miliő megteremtése nem nehéz feladat a megfelelő eszközökkel. A kényelem és a funkcionalitás, megspékelve a stílusossággal, a siker és a tartósság záloga. Nézzük az ehhez vezető konkrét lépéseket!

Mert a szabadban lenni jó!

Mindenekelőtt a kerti bútor szett beszerzése a feladat, hiszen az udvar varázsa, komfortja akkor élvezhető a leginkább, ha van hova leülni, ha a kávét, teát le lehet tenni, sőt ha a reggelit, vacsorát vagy ebédet kint el lehet fogyasztani. Az ülőalkalmatosság önmagában nem elég, pláne nem egyetlen kósza napozóágy vagy szék. A négy székből és egy asztalból álló készlet az egyik legnépszerűbb variáció, nem véletlenül. Így tényleg mindenki megtalálhatja a helyét. A paddal kiegészülő alternatíva nagy előnye, hogy a pad belseje mini raktárat rejt, ahova számtalan holmi bepakolható, ami amúgy jó, ha kézközelben várja a sorsát. Az ellenálló műanyag vagy a kikezdhetetlen fém szerkezetek szó szerint időtállóak, mert nincsen az a körülmény, időjárási viszontagság, vagy más kihívás, ami kárt tehetne bennük. Ezért sem érdemes ennél a minőségnél alább adni. A könnyed vázú darabok mobilizálása még a kisebbeknek is egyszerű feladat, ez akkor óriási pozitívum, ha a bútorok fix hellyel nem rendelkeznek az év egészében, így például a garázs vagy a pince szolgál a tárolásuk helyszínéül.

A párnákat, amik valóban kényelmessé teszik a kinti tartózkodást, nem célszerű kint felejteni, mert nyilván sem a hőmérséklet ingadozása, sem a csapadék nem tesz jót nekik, a kíváncsi házi kedvencekről nem is szólva.

A pince és a garázs kettősén kívül másképp is kivitelezhető a tárolás?

Igen! Nagyon is! Az egyik legpraktikusabb választás a kerti fészer. Ebbe tényleg minden bezsúfolható, ami éppen nem kell, de jó, ha egyébként elérhető közelségben letehető. A telepítése pofonegyszerű, ráadásul megannyi méretvariáció elérhető belőle. Anyaga stramm, strapabíró, ezért sem az erős UV-sugárzás, sem a kemény fagyok nem okozhatnak benne kárt. Még a legkisebb udvarokban is megéri neki helyet találni, mert a jelenléte nagyban hozzájárulhat a mindennapok gördülékeny menedzseléséhez.

Ajánló

Okosórával a természetbe

Okosórával a természetbe

Az okosórák népszerűsége egyre nagyobb. Nagyon sokan választják ezt a készüléket akkor, ha sportolni szeretnének, legyen szó akár otthoni, edzőtermi...

bővebben