Indul a szezon, szerezz be mindent a kertbe!

2024. április 11.

A rügyek kipattanása jól láthatóan jelzi a tél végét, itt az ideje a kert rendezésének, a kertészeti munkáknak, a metszésnek, a permetezésnek, a palántázásnak, az ültetésnek és még megannyi dolognak!

A gondosan és jól kialakított kert igazi paradicsom lehet, akár csak pihenésre, a szabadidő kellemes eltöltésére használjuk, akár egy veteményes vagy virágoskert kialakítása a tervünk. Sokak számára a szép zöld gyep látványa mindennél többet ér, és ezért hajlandóak rengeteg munkát beleölni, folyamatosan foglalkozni vele, míg másoknak a gyümölcsfák és a kiskert jelenti az oázist.

Ha magunk gondozzuk és műveljük a kertet, számos eszközre, felszerelésre, szerszámra és gépre szükség lesz, de ma már mindent beszerezhetünk a Legjobb Munkaruha Webshop kertészeti kínálatából akár a fotelünk kényelméből is.

Testnek, szellemnek és léleknek

A növények, a természet látványa és közelsége megnyugtatóan hat a legtöbb emberre, így ha csak tehetjük, szívesen tartózkodunk a szabadban, élvezzük a jó időt az erkélyen, a teraszon, a kertben. Sokan magát a kertészkedést, a környezetük szépítését is kedvelik, és végeznek el maguk szinte minden kerti munkát. 

A kertészkedés felér egy kiadós testmozgással, a növényekkel való foglalkozás, a zöldekkel és virágokkal való törődés jótékonyan hat a lélekre, de szellemileg is frissen tart, így mindenkinek ajánlott. Ma már egy egészen parányi helyen is termeszthetünk növényeket, léteznek kifejezetten balkonzöldség-változatok, melyek garantálják a sikert, de elégedettek lehetünk a gyönyörű és illatos virágokkal is, amelyhez dekoratív virágcserepek, kaspók és ládák állnak rendelkezésre. A kertészkedésben segítségünkre lesznek a szerszámok, elektromos és akkumulátoros kisgépek, valamint az öntözéstechnika.

Élvezd a kertet!

Egy kert nem kevés munkát ad tavasztól őszig, ugyanakkor a kikapcsolódásra, pihenésre is lehetőséget nyújt. Változatos, az igényeidnek és az ízlésednek megfelelő kerti bútorokat szerezhetsz be attól függően, hogy étkezni vagy pihenni szeretnél, de a medencepartra is vásárolhatsz nyugágyakat a tengerparti hangulathoz. Az árnyékolásról se feledkezz meg, különféle színű és méretű napernyőkből és napvitorlákból választhatsz!

A nyári szezon a kerti grillezések és baráti összejövetelek ideje, ehhez különböző típusú sütők, kemencék közül válogathatunk. Gondoskodjunk kerti világításról is, hogy hangulatos és akár késő este is használható legyen a terasz, biztonságosan közlekedhessünk. 

Egészséges ökoszisztéma

Egy jól működő kertben szükség van minden hasznos élőlényre, így amikor a növényvédő szereket választod ki a permetezéshez, védekezéshez, lehetőség szerint olyan legyen, amely nem károsítja azokat. A kártevők ellen azonban védekezni kell, különben oda a termés és a szép növények. 

Az elszáradt, levágott növényrészeket és konyhai szerves hulladékot komposztáld, ezzel nemcsak a szemét mennyiségét csökkentheted, de az így képződött értékes humuszszerű anyaggal a növényeket tápozhatod! Kertészkedésre fel!

Ajánló

Mikor cserél az ember mobilt?

Mikor cserél az ember mobilt?

Manapság nagy divat lecserélni a régi készülékünket, ha megjelenik egy új, egy szebb, egy jobb modell. Ám azzal kevesen vannak tisztában, hogy ez...

bővebben
Amiről sosem könnyű beszélni…

Amiről sosem könnyű beszélni…

Sőt, sokszor úgy általában beszélni sem egyszerű, holott már Szabó Magda, méltán híres írónőnk is megírta, hogy a hallgatásból csak harag és...

bővebben