Inverteres klíma: komfortzóna hatékonyan!

Az inverteres klímaberendezés működési elvéből adódóan nem terheli hirtelen nagy áramfelvétellel a hálózatot, és mindig csak annyi energiára van szüksége, ami a felmelegedés leküzdéséhez szükséges!

Az inverteres klíma szabályozást legegyszerűbben az autó gázpedáljához lehetne hasonlítani. Ha gyorsabban akarok menni jobban nyomom, ha lassabban kevésbé nyomom a gázpedált.

Az inverteres klímaberendezés működési elvéből adódóan nem terheli hirtelen nagy áramfelvétellel a hálózatot, és mindig csak annyi energiára van szüksége, ami a felmelegedés leküzdéséhez szükséges! Így a régi és a panellakások viszonylag gyenge villamos hálózata is képes a készülék kiszolgálására. Épp e miatt nem kell a költséges átkábelezésbe sem beruházni, ha komfortosabb otthont szeretnénk!
A pénzben kifejezhető megtakarítás – ami akár 40% is lehet – mellett, az alacsonyabb terheléssel járó üzemelés további jótékony hatása, hogy csökken a levegő kiszáradás effektus, illetve az alacsonyabb cseppvíz kiválasztás miatt a gombásodás veszélye is mérséklődik egy régi on/off készülékhez képest
Az egyenletesebb teljesítmény leadás mellett a zajszint és a hőingadozás is csökken, nem beszélve a mozgó alkatrészek igénybevételét, ami hosszabb élettartamot feltételez!

A fentiek mellett további egyszerű lépeseket is tehetünk a hatékonyabb üzemeltetés érdekében:
• A klímaberendezést minden tavasszal tisztíttasd meg.
• Új klíma telepítése esetén köss karbantartási szerződést a beüzemelő szervizzel a későbbi problémák elkerülése érdekében.
• Zárd el az összes olyan rést, amelyen keresztül a külső meleg levegő a klimatizált helyiségbe juthat.
• Húzd el a függönyt vagy engedd le a redőnyt azokon az ablakokon, melyeket a nap süt.
• Használd a készülék szabályzóját automatikus üzemmódban, így a berendezés a napszaknak megfelelően növelheti vagy csökkentheti a hőmérsékletet automatikusan.
• Ne hűtsd túl a lakást, ha megfelelően állítod be a hőmérsékletet 3-4 %-kal kevesebb energiát fog a készüléked fogyasztani.
• A kültéri egységet ne takard le, a kültéri egységből kiáramló levegő útját ne gátold semmilyen tárggyal.

Bár nálunk a „klíma” egyet jelent a hűtéssel, de a mai modern gépek már a hidegebb napokon is megoldást nyújtanak arra, hogy a komfortzónánkban maradjunk!