Mindennek az alapja a pihentető alvás!

2023. november 15.

Aki volt már hullafáradt egy álmatlanul átforgolódott éjszaka után, az pontosan tudja, milyen nagy jelentősége van annak, hogy megfelelő körülmények között aludjunk. Elég ugyanis egyetlen zavaró tényező, ami máris megmérgezi a pihenést.

Nem sok mindenre kell odafigyelni a hálószobában, ezért mindenképpen azt javasoljuk, hogy nézd át a következő kis checklistet. Ha minden stimmel, akkor minden adott ahhoz, hogy jól kialhasd magad. Ha viszont valami hiányzik, akkor legfőbb ideje gondoskodni róla, ugyanis a rossz minőségű alvás hosszú távon még az egészségedre is rányomhatja a bélyegét!

Az ágykeret és a matrac kombó a legfontosabb!

Talán nem túlzás azt állítani, hogy mindennek az alapja a Prémium bútoráruház kínálatában kapható ágy vagy ágykeret. Ez adja meg ugyanis mindennek az alapját.

Ha kényelmes, praktikus és esztétikus ágyon fekszünk, az már félsiker. Persze nem olyan egyszerű kiválasztani az ideális darabot. Sokan úgy határoznak, hogy egy az egyben veszik meg az ágyat, míg mások inkább külön választanak keretet és hozzá illő matracot. 

Az ágykeretnél igazából a stabilitás és a tisztíthatóság a legfontosabb szempont, valamint arra is ügyelni kell, hogy illeszkedjen a hálószoba enteriőrjéhez. A fent említett webáruházban éppen ezért a kellemes rózsaszíntől kezdve az élénk petróleumkékig mindent megtalálsz, sőt, anyag és forma szempontjából is hatalmas választékra kell, hogy készülj!

Az egyéb körülményekről se feledkezz meg!

Ugyanakkor téves lenne azt gondolni, hogy csakis a matrac és az ágykeret a felelős azért, hogy jól kialudd magad.

Szükséged lesz a megfelelő párnára és takaróra, gondoskodnod kell arról, hogy ne legyen túl sok és túl bántó fény a hálószobában, sőt, az elektronikai cikkeket is ideje száműzni.

A szellőztetés szintén aranyat ér, ahogy az is, ha nem fogyasztasz koffeintartalmú italokat és nehéz ételeket 1-2 órával lefekvés előtt.

Klasszikus hiba az ingerkeresés, így érdemes megtenni a megfelelő erőfeszítéseket, és félretenni a közösségi oldalakat. Helyette legyen inkább az éjjeliszekrényen egy könyv, amiből akár csak öt oldalt is olvass, már sokat tettél a nyugodt alvásért!

Alakíts ki egy esti rituálét!

Úgy, ahogy a gyermekek esetében rendkívül fontos a napirend és a rendszer, igazából nincs ez másként a felnőttek életében sem. Éppen ezért érdemes akár saját magad számára is kialakítani egy esti rutint, ahol szépen módszeresen felkészíted az elmédet és a testedet arra, hogy nyugovóra térjen.

A felnőttek esetében talán az agy lecsillapítása a legnehezebb kihívás, hiszen megannyi problémán, terven gondolkodsz te is biztosan. Ebből az okból kifolyólag kifejezetten érdemes elsajátítani bizonyos mindfulness tevékenységeket, amelyek segítenek abban, hogy kikapcsold az agyad, elcsitulj, és arra koncentrálj, hogy minél jobban kipihend magad – a Prémium bútoráruház ágykeretét használva!

Ajánló

Schnauzer, a legapróbb kiadásban

Schnauzer, a legapróbb kiadásban

Igazán sok kutyafajtát szoktak jellemezni egymásnak tökéletesen ellentmondó, már-már szélsőséges kifejezésekkel, de talán nincs, vagy legalábbis az...

bővebben