A budapesti költözés sajátosságai

2023. november 15.

A költözés tervezett előkészületet és gondos odafigyelést kíván, ha pedig a helyszín a főváros, akkor speciális nehézségekkel is találkozhatunk. Ne feledjük, hogy Budapest egy hatalmas város, több kerülettel, nagy távolságokkal, ezért a bútorszállítás során is különös elővigyázatosságra van szükség. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mire kell figyelni akkor, ha a költöztetés Budapesten belül történik.

Budapest, a világváros!

Budapestet világvárosnak tekinthetjük, ennek geográfiai, kulturális és történelmi okai vannak. Gazdag történelmi hátterével, kulturális programjaival, építészeti örökségével és élénk társadalmi életével vonzó célpont a külföldiek számára is. Mindezek pedig nem könnyítik meg a helyzetünket, ha a költöztetés Pest megye területén, azon belül is Budapesten történik, mondta el a Promove, a megbízható költöztetés szakértője.

Ezek a körülmények ugyanis nagyban megnehezítik a költöztető autó munkáját, valamint a szállítók is számtalan nehézséggel találkoznak a dobozok, bútorok szállítása során. De mik is ezek a nehézségek? Nézzük!

Egyes városrészek megközelítése

Budapest több kerületében vannak olyan védett övezetek, ahová csak külön behajtási engedély birtokában lehet bemenni. Ezeken kívül számtalan sétálóutca és gépjárműforgalomtól elzárt terület létezik. Ha a költözés innen vagy ide történik, akkor be kell szerezni ezeket az engedélyeket, melyek ráadásul csak a nap bizonyos időszakaiban engedélyezik az autó mozgását.

Parkolási problémák

Főleg a belvárosi részeken, de emellett a lakótelepek környékén, illetve sokszor még a kertvárosi részeken is találkozhatunk parkolási gondokkal. Ha csak messze tud a költöztető autó megállni a lakástól, akkor ez többletenergiát, többletidőt és éppen ezért többletköltséget is eredményezhet. Nem beszélve arról, hogy egyre nagyobb területen és egyre hosszabb ideig kell parkolási díjat fizetni.

Egyirányú utcák

A városban nagyon sok az egyirányú utca, ezért a vezetés a sofőrtől nagy tapasztalatot kíván. Még ilyenkor is előfordulhat az, hogy megváltoztatják egyes utcák forgalmi rendjét, így naprakészen kell informálódni az adott területről.

Forgalomelterelések

Rendezvények, demonstrációk, tüntetések tarkítják Budapest életét, éppen ezért igen gyakran találkozhatunk forgalomelterelésekkel, útlezárásokkal, dugókkal vagy balesetekkel. Mindezek gyors alkalmazkodóképességet és rugalmasságot kívánnak, hogy megtalálhassuk a célhoz vezető legoptimálisabb útvonalat.

A védett épületek struktúrája

A régi, történelmi épületek esetében nagyon gyakori az, hogy szűk folyosókkal, kis teherbírású liftekkel, belső körfolyosókkal nehezített terepen kell nagyobb bútorokat vagy például egy zongorát levinni. Ilyenkor szükség van testi erőre és nem kevesebb logikai és stratégiai gondolkodásra a feladat eredményes megoldásához.

A fenti nehézségeket egy gyakorlott költöztető cég könnyedén legyőzi, ezért mindig figyeljünk oda arra, hogy referenciával rendelkező, megbízható és tapasztalt szolgáltatóval kössünk szerződést.

Ajánló

Schnauzer, a legapróbb kiadásban

Schnauzer, a legapróbb kiadásban

Igazán sok kutyafajtát szoktak jellemezni egymásnak tökéletesen ellentmondó, már-már szélsőséges kifejezésekkel, de talán nincs, vagy legalábbis az...

bővebben